Rektorský den

nadpis Rektorsky den
Golf
Pořadatel: ÚTV 2. a 3. LF UK
Organizátor: Bohuslav Příhoda, CSc.
Místo: Golf Club Hostivař
Přihlášky: do 13.5.2008 na e-mail: b.prihoda@seznam.cz, uveďte kategorii, eventuelně handicap
Turnaj na normovaném
hřišti 9 jamek:
Studenti a zaměstnanci UK – hráči s handicapem 54 a nižším, hraje se podle pravidel golfu
Prezentace: 8.30, Zahájení: 9.00
Turnaj na malém hřišti
akademii 18 jamek:
studenti a zaměstnanci UK – hráči bez handicapu, hraje se podle pravidel golfu
Prezentace: 9.30, Zahájení: 10.00
Začátečníci: studenti a zaměstnanci UK, hodina pod vedením golfových trenerů
Zahájení 12.00 (do cca 15.00)

ilustrační foto

Hodnocení

Jako první se na golfovém hřišti v Hostivaři začali scházet účastníci golfového turnaje pro hráče s handicapem. Perfektně připravené hřiště s rychlými greeny a slunečné počasí slibovaly příjemné golfové klání. Na startu se sešli velmi dobří hráči – Pavel Máj z FTVS má HCP 0,8 , což je česká elita – i novopečení držitelé tzv. zelených karet. Hrálo se devět jamek, což dobrým hráčům trvalo asi hodinu a půl. O mnoho delší dobu strávili na hřišti začátečníci, kteří zjistili, jak velký je rozdíl mezi cvičnou loukou a golfovým turnajem. Na poslední flajt jsme čekali více než tři hodiny. Ukázalo se, jak promyšlené je golfové hodnocení, kdy spolu mohou hrát velmi dobří hráči se začátečníky a nízkým handicapem znevýhodnění hráči skončili, byť s nejlepším výsledkem, v poli poražených. I tak byli všichni velmi spokojeni a vítěze ocenili zaslouženým potleskem.

1. Chaloupek Kryštof 2. LF
2. Horn Petr 3. LF
3. Pouska Jiří 2. LF

1. Černá Ivana FHS
2. Kotábová Věra 3. LF
3. Řepová Barbora

Turnaje na malém hřišti, zvaném akademie, se zúčastnili 3 muži a 3 ženy a absolvovali plnohodnotný hru na 18 jamek. Hřiště je menší než normální golfové kurzy, nejdelší jamka měří pouhých 80 metrů. Hrát zde mohou i hráči, kteří nemají splněné golfové zkoušky. Sešli se i tady hráči různé výkonnosti a po dvou a půl hodinách byly známy výsledky. Soutěžilo s v jedné společné kategorii.

1. Piš J. FTVS
2. Cepák P. FTVS
3. Subirová L. FSV

Opět tradičně velký zájem byl o tréninkové hodiny golfu pro začátečníky. V pravé poledne se sešlo celkem 55 zájemců, kteří se chtěli seznámit se základy golfové hry. Všichni byli seznámeni se základy golfové hry a potom byli rozděleni do tří skupin. Všichni adepti tohoto sportu se vystřídali na cvičném odpališti, kde měli k dispozici 50 míčků, byli seznámeni s velmi důležitou krátkou hrou u čipovacího greenu a nakonec si zkusili patování, kde se podle odborníků vydělávají peníze. Tři hodiny strávené na cvičném golfovém hřišti stačily pouze ke krátkému seznámení s touto krásnou hrou. Pevně věříme, že se s řadou studentů sejdeme příští školní rok při výuce golfu, která je nabízena všem studentům naší školy.

Na organizaci golfového dne se velkou měrou podílela Dr. Ivana Vladyková ze 2. LF a svou pomoc nabídli i studenti FTVS Pavel Máj, Filip Vladyka a Ondřej Vokoun, kteří se podíleli na instruktáži začátečníků.

Bohuslav Příhoda, CSc.